Raskausajan vaatteiden tilaaminen tulee esille hyvin monelle naiselle aivan varmasti lähitulevaisuudessa. Tässä vaiheessa olisi kätevä tietää äitiysvaatteiden erot muihin naisten vaatteisiin verrattuna ja lisäksi se, että mistä raskausajan vaatteet erottaa naistenvaateliikkeessä? Tähän aikaan lähes kaikki äitiysvaatemerkit piirtävät äitiysvaatteet niin, että ne tuntuvat täysin trendivaatteilta. Eli tuoreiden mammojen ei tarvitse kärsiä ja olla ulkona muodista. Minkälaisia eroavaisuuksia öitiys- ja imetysvaatteissa on perinteisiin vaatteisiin nähden?

Äitiysfarkut helpottaa liikkumista kasvavan mahan kanssa. Äitiysmekoissa kangas on ommeltu osittain pussille vatsan kohdalle sivusaumaan. Tämän ansiosta mekko mukautuu raskausmahan ympärille kauniisti. Raskausajan farkut ovat pakko-ostos aivan jokaiselle raskaanaolevalle naiselle. Äitiysfarkuissa vyötärö on suunniteltu siten, jotta se antaa joustoa ja lähes kaikissa housumalleissa on samassa myös mahan päälle tuleva masutuubi.

Muita raskauden ajalle valmistettuja tuotteita ovat äitiysmekot ja -takit. Ainakin äitiysmallin talvihousut ja takki kannattaa ostaa ehdottomasti, koska ymmärrät varmaan kuinka inhottava on pitää talvitakkia joka ahdistaa äitiysmahan kohdalta talven raskauden ajan. Myös näiden lisäksi on tehty myös paljon vaatteita imetykseen, joka aivan varmasti helpottaa monien naisten liikkumista vauvan kanssa. 

mamalicious-raitapaita.jpg

Nämä vaatteet ovat pääpiirteittäin imetysmekkoja ja -paitoja. Näiden hyöty on se, että rintojen kohdalle on tehty taitteen alle imetysaukko, jota pystytään käyttämään pikkuvauvan imetyksessä. Imetysvaatteetkin ovat muuttuneet parissa vuodessa myös muodikkaimmiksi ja etenkin Mamalicious-brändi suunnittelee todella nättejä vaatteita imettäville äideille. Imetysvaatteiden tärkein funktio on juuri imettämisen helpottaminen ja myös se, että mamman ei tarvitse nolostua jos pitää imettää vauvaa julkisesti. Imetyspaidassa pystyy antamaan äidin maitoa jemmassa, koska imetystasku on tehty niin. 

Mistä löydän parhaat äitiysvaatteet?

Äitiysvaatevalikoimat muuttuvat melko paljon eri liikkeiden ja paikkakuntien välillä. Minun mielestäni verkkokaupat ovat helpoin tapa hakea kauniita äitiysvaatteita ja netistä niitä on laiskallekin helppo ostaa. Minun kokemuksen perusteella paras nettikauppa on Suomesta tuleva Mammas, joka tarjoaa laajan valikoiman vaatteita äideille ja imetykseen edullisesti. Itse haluan suosia aina kotimaisia kauppoja, jos ne pystyvät toimimaan kilpailykykyisesti ja toimittamaan tuotteet pikaisesti. 

Toivottavasti tästä kirjoituksesta oli sullekin apua. Olet ilmeisesti raskaana oleva nainen, kun olet kiinnostunut äitiysvaatteista, niin toivon sinulle paljon hymyä raskausajalle ja ikimuistoisia kokemuksia tulevaisuuteen!